Det pædagogiske grundlag
Den pædagogiske læreplan er udarbejdet med udgangspunkt i et fællespædagogisk grundlag. Det pædagogiske grundlag består af en række fælles elementer, som skal være med til at give forståelsen til tilgangen med, hvordan der skal arbejdes med børns trivsel, læring, udvikling og dannelse i børnehuset. De centrale elementer er:
- Børnesyn
- Dannelse og børneperspektiv
- Leg
- Læring
- Børnefællesskaber
- Pædagogisk læringsmiljø
- Forældresamarbejde
- Børn i udsatte positioner
- Sammenhæng til børnehaveklassen
Den pædagogiske læreplan i Myretuen
Vores pædagogiske arbejde tilrettelægges ud fra den styrkede pædagogiske læreplan. Det enkelte barn lærer og tilegner sig kompetencer og viden på forskellig vis - derfor har vi i vores arbejde, et særligt fokus på at give børnene mulighed for at møde så mange forskellige læringsmiljøer som muligt. Gennem vokseninitierede aktiviteter/projekter, daglige rutiner og leg.
En forudsætning for at kunne udvikle sig, er at føle sig anerkendt. Derfor er vores andet fokusområde inklusion - at alle har ret til en plads i fællesskabet. Vi arbejder derfor med at løfte børnenes sociale opmærksomhed i gruppen.
I Myretuen, arbejder vi med de pædagogiske læreplaner ud fra barnets interesser og spor, eller gennem et tema valgt af pædagogerne ud fra hvad en bestemt børnegruppe opleves at have brug for, eller viser interesse for. Når Jeres barn starter i børnehuset vil I kunne finde den pædagogiske læreplan på Aula.
Krav til pædagogisk læreplan
Der er krav i dagtilbudsloven om, at alle institutioner skal udarbejde en skriftlig pædagogisk læreplan. Den pædagogiske læreplan udgør rammen for alle børns læring.
Den pædagogiske læreplan indeholder:
- det fælles pædagogiske grundlag
- beskrivelse af seks læreplanstemaer
- pædagogisk mål for sammenhængen mellem læringsmiljøet og børns læring
Den pædagogiske læreplanen skal evalueres mindst hvert 2. år. Både den pædagogisk læreplan og evalueringen skal være offentlig tilgængelig. Hvis du er forælder i institutionen, kan du finde vores pædagogiske læreplan i fuld længde på Aula. Har du ikke adgang til institutionens Aula, kan du henvende dig til den pædagogiske leder og få den tilsendt.